.

.

Projecten

PraotPaal

M.i.v. het seizoen 2019/2020. Voor heel Haarzuilens: onder het genot van een drankje en een hapje gezellig bijpraoten, ideeën uitwisselen, plannen maken! Elke eerste vrijdag van de maand. Van 18:30 tot 22:30 u in 't Wapen van Haarzuylen. Eerste uur happy hour.

Vanwege de corona-pandemie zijn er helaas tot nader order geen PraotPaal-bijeenkomsten.

Carillon Kasteel de Haar

Dankzij een legaat van oud-bestuurslid Kitty ten Berg heeft de Stichting Paal '85 een klok en een klepel kunnen financieren van het carillon, dat in 2019 in het Châtelet van Kasteel de Haar is geplaatst.

Bronzen naamplaatjes

Na 30 jaar zijn diverse bronzen naamplaatjes van de lantaarnpalen verdwenen. De onderhoudscommissie heeft in 2016 een inventarisatie gedaan en nieuwe plaatjes laten gieten en graveren. De gemeente Utrecht heeft dit initiatief gesteund met een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget.

Straatnaamborden

In 2013 zijn op initiatief van Stichting Paal '85 alle straatnaamborden binnen de kern van Haarzuilens vervangen door exemplaren die meer bij het karakter van het dorp passen.

Afvalbakken

In 2011 zijn dankzij Stichting Paal '85 op en rond de Brink van Haarzuilens zes speciaal gemaakte afvalbakken geplaatst.

Abri

Een abri in kasteelstijl, zowel qua kleurstelling als qua dakbedekking. Bij de bushalte voor 't Wapen van Haarzuylen op De Brink.

Lantaarnpaal, afvalbak en abri op De Brink

Lantaarnpalen

Het eerste project was het plaatsen van 26 antiek ogende lantaarnpalen. De naam Stichting Paal '85 is daarvan afgeleid. Iedere lantaarnpaal is indertijd geadopteerd door een persoon, familie, vereniging of bedrijf. De naam van de sponsor staat op een bronzen plaatje onderop de paal.